Algemene Informatie

De RK Begraafplaats van Gouda is een kleine begraafplaats welke u vind aan de Graaf Florisweg 126 in Gouda. De door een stichting beheerde begraafplaats heeft zich ten doel gesteld deze oase van rust met liefde te beheren en zorgt met een grote verscheidenheid aan groen voor een stilteplek die past bij de stemming van het moment.

Op de begraafplaats, waar nog wekelijks begraven wordt, zijn 1300 graven. Tevens vindt u er een urnenmuur, diverse urnengraven, strooivelden en paden, een gedenkmonument voor stilgeboren- en ongedoopte kinderen.

Centraal gelegen op de begraafplaats staat een monumentale kapel die te gebruiken is voor afscheidsvieringen en condoleances na een begrafenis. Catering is mogelijk en wordt u altijd aangeboden via James Cateringservice uit Montfoort.

De Kapel is ook goed te gebruiken als ontvangstruimte na een uitvaart

Parkbankjes

Verspreid over de begraafplaats hebben wij diverse bankjes geplaatst. U vindt dus overal wel een mooi plekje om uit te rusten, tot rust te komen of uit te kijken over de verschillende grafvelden.

Plattegrond van onze begraafplaats

Klik hier voor de plattegrond van de begraafplaats.

Parkeren
Direct achter het hek bij de hoofdingang aan de Graaf Florisweg 126 vindt u de parkeerplaats welke ruimte biedt aan ongeveer 20 auto’s.

Rolstoeltoegankelijkheid
Direct naast de fietsenrekken is een rolstoel beschikbaar waar u gebruik van kunt maken. U hebt een euromunt nodig om de rolstoel van het slot te halen.
Speciaal voor mensen in- of met een rolstoel hebben wij een pad aangelegd waarover u makkelijk rondom de kapel kunt rijden. Dit pad begint vlak voor de verhoging richting de kapel aan de rechterzijde. U hoeft dus niet de steile verhoging voor de Kapel te gebruiken om verder naar achter op de begraafplaats te komen.

In de kapel zijn slechts zeer kleine drempels aanwezig waardoor deze ook goed rolstoeltoegankelijk is.